- Obiloviny obsahující lepek – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut
- Korýši a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Jádra podzemnice olejné (arašidy) a výrobky z nich
- Sojové boby a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
- Skořápkové plody – mandle, lískové, vlašské, kešu, pekanové a para ořechy, pistácie a výrobky z nich
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l
- Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- Měkkýši a výrobky z nich
U každého jídla jsou alergeny uvedeny pod patřičným číslem.