Potravinové alergeny

  1. Obiloviny obsahující lepek – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Jádra podzemnice olejné (arašidy) a výrobky z nich
  6. Sojové boby a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
  8. Skořápkové plody – mandle, lískové, vlašské, kešu, pekanové a para ořechy, pistácie a výrobky z nich
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

U každého jídla jsou alergeny uvedeny pod patřičným číslem.